Alennetut autoverot - uudet prosentit

by Tomi Rantanen

Hallitus on tänään 23. kesäkuuta antanut eduskunnalle esityksen uusiksi autoveroprosenteiksi.

Yli 140 g/km co2-päästöt omaavien autojen verot eivät muutu. Pienipäästöisten autojen verot tippuvat vuosittain jatkossa todella pienin askelin vuosittain 2016-2019 aikana. Jäätiin kauas odotetusta ja arvellusta 20% veronalennuksesta.

Jatkossa alle 120 g päästävien autojen tuominen on aavistuksen entistä kannattavampaa. Jos haluaa isompipäästöisen auton, niin KHO:n päätöksen aiheuttama autoverojen tippuminen maaliskuussa 2012 ja sitä ennen rekisteröidyillä autoilla on merkittävämpi tekijä. Edelleen voi todella isopäästöisen auton vero olla 50%, kun yhtä isoilla päästöillä varustetut 2007 auton saa aina alle 28% verolla.

Kuvassa tiivistelmä tulevista pienipäästöisten autojen autoveroprosentien muutoksista.

Esimerkiksi täyssähköauton autoveroprosentti tippuu noin puoleen nykyisestä. Esimerkiksi 85 teur maksavan Teslan vero on nyt noin 4.000 € ja 2016 alusta 3.520 €. 

Toinen esimerkki voisi olla 106 g päästävä Mini Cooper jota myydään noin 25 teur hintaan. Autoveroa on ollut noin 3.800 € ja 2016 alusta noin 3.600 €. 

Vaikutus autojen myyntihintoihin on siis lähes olematon. Taitava tinkijä on tähänkin saakka saanut helposti muutaman lisäsatasen alennusta.

Vaikutus käytettyjen autojen tuontiin

Pienipäästöisten autojen verot kevenevät, oli auto ensirekisteröity milloin tahansa.

Nyt tilanne on selkiytynyt. Enää ei tarvitse odottaa lisätietoja harkitessaan käytetyn auton tuomista. Jos haluaa ostaa "normaalipäästöisen" yli 160 g/km päästävän auton, niin pienemmillä veroprosenteilla saa maaliskuussa 2012 tai sitä ennen ensirekisteröidyn auton. Tämä tilanne tulee säilymään jatkossakin.

Aiheesta lisää

Kaikki uudet autoveroprosentit pdf-tiedostona. 2016 - 2019 autoveron alennus.

Lue tarkemmin millaisia käytettyjä autoja kannattaa nyt tuoda Suomeen.

Autoverolaskuri jolla voit laskea eri vuosina ensirekisteröityjen autojen tarkan veron.

This article was published on Friday 23 May, 2014.
Current Reviews: 0

Tell a friend about this article:

  
Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?