Auto Ruotsista

Päivitetty 2.9.2022

"Kruunun kurssin romahdus" huusi Antero Mertaranta kun Mörkö löi sisään Suomi-Ruotsi jääkiekon välierissä 2019. Tämä mainittu kruunun kurssiromahdus on aivan todellinen edelleen vuonna 2022. Nyt suomalaisten kannattaa käydä hakemassa ja ostamassa autot Ruotsista. 

Meidän kauttamme saat auton tai moottoripyörän Ruotsista helposti ja turvallisesti. Useat asiamiehemme ovat valmiina tarkastamaan, koeajamaan, tinkimään ja tekemään kauppaa puolestasi. Meillä on kolme suomalaista asiamiestä Ruotsissa valmiina tarkastamaan ja ostamaan autoja. Asiamiehet ovat Tukholmassa, Örebrossa ja Göteborgissa.

Ruotsin läheinen sijainta tuo säästöjä auton rekkakuljetuksen tai kotiin ajamisen kustannuksiin. Ruotsalaiset autot on yleensä valmiiksi talvivarusteltuja ja tässäkin tulee helposti yli tuhannen euron säästö.

Syyskuuss 2022 yhdellä eurolla saa 10,74 kruunua, joka on harvinaisen halpa  kurssi auton ostamiseen. Auton tuominen Ruotsista on tällä hetkellä jopa Saksaa edullisempi vaihtoehto.

KUVA: Ruotsin Kruunun arvo euroina on romahtanut viimeisen vuoden aikana. Nyt 10.000 SEK maksaa vain noin 930 €. Vain maaliskuussa 2020 on kruunu ollut hetkellisesti tätä edullisempi.

Eur-SEK vaihtokurssin kaavio viimeiseltä vuodelta

AUTOJEN VÄLITYS RUOTSISTA

Tarkastamme autot Ruotsissa samojen tarkkojen standardien mukaisesti kuin Saksassakin 199 € hintaan. Saat sähköpostiin tarkan suomenkielisen tarkastusraportin ja runsaasti kuvia, joista käy ilmi kaikki ajoneuvon hyvät puolet ja mahdolliset puutteet ja löydetyt viat. Tarkastamme aina auton historian ja mittarilukeman paikkansapitävyyden. Autokaupan turvaaminen välityspalveluna maksaa 499 €. Lisäksi maksat asiamiehelle kilometrikorvauksen 0,50 € / km. Auton hinnan tinkimisen osalta pidämme toiminnan reiluna. Sinä hyödyt tingitystä 60% - me laskutamme 40% tinkipalkkion.

Meidän asiamiehemme tarkastamaan alle 10 vuotta vanhaan ja alle 200 tkm ajettuun autoon saat kauttamme takuun jopa 36 kk ajaksi ilman kilometrirajaa! Kysy lisää.

AUTOJEN KULJETUS RUOTSISTA SUOMEEN

Saat auton Ruotsista Suomeen meidän toimestamme nopeasti, alkaen 680 € (Turun Satamaan Tukholman alueelta). Örebron alueelta 870 € ja Göteborgin seudulta 990 €. Nämä ovat siis normaalikokoisen henkilöauton kuljetushintoja Ruotsista Suomeen. 

AUTON NOUTAMINEN RUOTSISTA

Jos suunnittelet itse noutavasi auton, niin on hyvä tietää, että useat kauppiaat kieltäytyvät myymästä autoja ulkomaalaisille. He pelkäävät, että autoa ei poisteta rekisteristä. Ruotsissa ei myöskään ole väliaikaisia kilpiä kuten Suomessa. Myydessään auton ulkomaille Ruotsalainen autokauppias haluaa useimmiten kilvet heti itselleen, jotta saa auton varmasti pois Ruotsin rekisteristä. Usein ainut vaihtoehto, jolla asiakkaamme ovat autoja noutaneet, on ottaa Suomesta tarrakilvet lähtiessään. Se vaatii auton käyttöönottoilmoituksen tekemistä Suomeen. Tämän ilmoituksen saisi tehdä vasta kun auto on saapunut Suomen maaperälle.

AUTON REKISTERÖIMINEN SUOMESSA

InspectWise Oy toimii rekisteröitynä autoveroilmoittajana. Se tarkoittaa, että saamme kilvitettyä välittämämme autot heti katsastuksen jälkeen. Autoveropäätöstä ei tarvitse odottaa, eikä ajella tarrakilvillä.

Rekisteröintikatsastus maksaa 249 € ja luovutus täyspalveluna Suomen kilvissä 485 €. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa toimitamme auton kilvissä kotipihaasi tällä hinnalla. Muualle Suomeen voimme kuljettaa auton edelleen rekan kyydissä. Annamme erillisen tarjouksen rekkakuljetuksesta.

AUTON TUONNIN KOKONAISKULUT

Kokonaiskulut auton tuonnista välityksellämme ovat siis alkaen 1300 €. Kaikki hintamme sisältävät alv 24%.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro suunnitelmistasi asiakaspalvelu@auto-saksasta.fi . Voit käyttää suomenkielistä tarjouslaskuriamme nähdäksesi kokonaishinnan autoveroineen Ruotsin nettiautossa BytBil.se ja Euroopan laajuisella Autoscout24.com sivustoilla myynnissä oleville Ruotsalaisille autoille. Kun löydät mielenkiintoiaen auton, niin kopioi auton ilmoitussivun url (www-osoite) tarjouslaskuriimme. Laskuri tarkistaa auton sijainnin ja tekniset tiedot. Saat tietää asiamiehen matkakulut, rekkakuljetuksen hinnan ja autoveroprosentin.

Ruotsin vaihtoautot löydät mm seuraavista palveluista:

https://www.bytbil.com (Ruotsin nettiauto)

https://www.blocket.se/hela_sverige/bilar/ (Ruotsin tori.fi)

RUOTSIN AUTOJEN HISTORIATIETOJEN TARKASTAMINEN

CarFax raportista ei kannata maksaa autoista, jotka ovat olleet koko historiansa ajan Ruotsissa. Samat tiedot saa ilmaiseksi täältä:
www.biluppgifter.se

Ruotsin Traficomin eli Transportstyrelsenin autojen avoin data löytyy täältä:
https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/UppgifterAnnatFordon

InspectWisen oma VIN-Historiaraportti sisältää joiden merkkien keskustietokoneelle tallennetun huoltohistorian (päivämäärät ja mittarilukemat). Raportin voi tilata täältä:
https://www.auto-saksasta.fi/vin/order_vin0.php?lang=fiauto-

 

 

Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?