Käyttösopimus

Sopimusehdot


päivitetty 25. huhtikuuta 2023

Palveluntarjoaja


Yritys InspectWise Oy on rekisteröity suomalaiseen yritysrekisteriin (3314503-8). EU: n alv-rekisterinumero on FI33145038. Sen osoite on: Maria01, Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki. Se toimii Suomen ja EU:n lainsäädännön mukaisesti. Myöhemmin tässä asiakirjassa "me" koskee tätä yritystä ja ”sinä” asiakastamme.

Rahat takaisin takuun sisältö

Palautamme jo maksamasi palvelumaksut 100 %, jos tarkastusta ei pystytä tekemään (esimerkiksi auto on jo myyty toiselle).

Jos VIN-Historiaraportin™ sisällössä ei ole mitään historiatietoja (muita kuin rekisteriviranomaisten avointa dataa), niin palauttamme siitä meille suorittamasi maksut 100 %.

Jos VIN-Historiaraportin™ sisällössä ei ole merkittäviä historiatietoja, jotka löytyvät toisen palvelutarjoajan raportista, niin palautamme siitä meille suorittamasi maksut 100 % ja lisäksi maksamme sinulle kuittia vastaan toiselta palvelutarjoajalta ostamasi raportin (maksimikorvaus 40 €). Merkittäväksi historiatiedoksi katsomme tiedot vakavasta kolaroinnista tai selkeä näyttö mittarilukeman manipuloinnista.

Jos Kuntotarkastus™ raportin sisältö on virheellinen ja jotain oleellista auton kunnosta tai historiasta jää huomaamatta, niin palautamme TOTAALITURVAN™ ja OSTOTURVAN™ palvelumaksut sinulle täytenä. Olennaisena tietona pidämme sitä, että autoa on kolaroitu ja kolaroinnin korjauskustannus on yleisin kuluttajahinnoin ollut todistettavasti yli 5.000 € ja vaikuttaa alentavasti auton jälleenmyyntiarvoon. Vaikka palautamme kuvaillussa tilanteessa meille maksamasi palvelumaksut, niin silti palvelumme mukaiset Turvat jäävät voimaan (saat ilmaiseksi TOTAALITURVA™ ja OSTOTURVA™ tuotteet).

Jos olemme tuottaneet VIN-Historiaraportin™, ja raportissa on joitakin historiamerkintöjä, niin siitä pidätämme voimassa olevan hinnastohinnan (vaikka muita palvelumaksuja palautettaisiinkin). Kyseessä on digitaalinen tuote, jonka hinta ei ole palautettavissa.
 

TOTAALITURVA™ palvelun sisältö

TOTAALITURVA™ pitää sisällään:

 • VIN-Historiaraportti™ (1 h toimitusaika)
 • Puolueeton Kuntotarkastus™ myyjän luona (36 h toimitusaika)

Raporttien toimitusaikalupaukset ovat vain suuntaa antavia tavoiteaikoja. Useista syistä raportin toimittaminen voi viivästyä (useimmiten meistä riippumattomista syistä). Vaikka viivästyksen syy olisi meidän, niin emme maksa viivästymisestä mitään korvauksia, eikä se ole peruste palvelumaksun palauttamiselle.

Meillä on oikeus peruuttaa tilaus ja palauttaa siitä maksetut palvelumaksut. Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi se, että auto sijaitseekin toiminta-alueemme ulkopuolella tai myyjä asettaa liian vaikeita ehtoja tarkastuksen suorittamiselle (myöhäinen ajankohta tms). Nämä esimerkkitilanteet eivät ole ainoat, joissa saattaisimme peruuttaa tilauksen.

TOTAALITURVA™ on pakollinen ensimmäinen askel, jos haluat aktivoida OSTOTURVAN™. Saatuasi raportit voit joko hylätä tai päättää ostaa tarkastetun kohteen.

OSTOTURVA™ palvelun sisältö

OSTOTURVA™ palvelu voidaan pyynnöstäsi aktivoida, jos auto läpäisee TOTAALITURVA™ tarkastukset, täyttää kelpoisuuskriteerimme ja haluat ostaa auton raporttien perusteella. Palvelusta laskutetaan hinnaston mukainen lisähinta.

Me voimme kieltäytyä myöntämästä Ostoturvaa ja emme ole velvoitettuja kertomaan palvelun estämisen syitä. Joissain tilanteissa voimme vaatia saada katsoa joko myyjän tai ostajan tai molempien luottotiedot ennen kuin myönnämme kaupalle ostoturvan. Palvelun myymisestä kieltäytyminen voi johtua myös markkinahintaan nähden väärin hinnoitellusta autosta tai muista seikoista, jotka mielestämme viittaavat yritykseen käyttää palveluamme epärehelliseen toimintaan.

Tämä on pakollinen palvelu, jos haluat ostaa auton kauttamme rahoituksella. Rahoituksesta saat pyynnöstä aina erillisen tarjouksen.

Kun ilmoitat halustasi ostaa auton, niin valmistamme siitä sähköisesti allekirjoitettavat kauppakirjat. Yleinen toimintamallimme on, että ostamme auton myyjältä (yksityiseltä tai autoliikkeestä) ja myymme sen eteenpäin sinulle. Ostat auton InspectWise Oy:ltä ja sinulla on täysi Suomen kuluttajasuoja. Joissain tilanteissa voimme toimia vain välittäjän roolissa niin, että kauppa muodostuu auton myyjän ja ostajan välille, meidän toimiessamme vain neuvoantavassa roolissan (Autoon aktivoidaan Tekniikkaturva™, mutta et saa 14 päivän palautusoikeutta).

Kaupan katsotaan olevan etäkauppa ja sitä koskee lain vaatima 14 päivän palautus/peruutusoikeus, jonka ehdot selostetaan myöhemmin tällä dokumentilla.

OSTOTURVAAN™ sisältyvät myös seuraavat Turvat:

 • Tekniikkaturva™
 • Rikosturva™

Kelpoisuuskriteerimme ovat pääsääntöisesti:

 • Auto on alle 20 vuotta sitten ensirekisteröity
 • Auto on ajettu alle 250 tkm
 • Kuntotarkastus™ ei ole paljastanut vakavia teknisiä ongelmia
 • Autossa ei ole aktiivisia OBD vikakoodeja
 • Auto on hinnoiteltu oikeaan markkinahintaan

Voimme myöntää OSTOTURVAN™ myös vanhempiin ja enemmän ajettuihin autoihin,muttanäiden kohdalla Tekniikkaturva™ ei aktivoidu.

VIN-Historiaraportti™ palvelun sisältö

Automaattisesti tuotetun raportin sisältö vaihtelee suuresti. Eri maiden viranomaisilta saadaan tietoja vaihtelevasti ja kaikki autojen valmistajat eivät jaa auton huoltohistoriaa tai varusteluetteloa. Esimerkkiraporttimme tai sisältökuvaukset vain määrittävät millaista dataa raportilla voi olla mutta vastaavia tietoja ei ole saatavilla kaikista autoista.

Kyseessä on digitaalinen tuote, jolla ei ole palautusoikeutta.

Raportoinnin vaatiman datan kerääminen aloitetaan sen jälkeen, kun käyttäjä on maksanut tilauksensa onnistuneesti. Käyttäjä vastaa itse ilmoittamansa VIN-koodin oikeellisuudesta. Mikäli käyttäjällä ei ole VIN-koodia datan kerääminen aloitetaan, kun myyjä on ilmoittanut ajoneuvon VIN-koodin. Tällöin emme vastaa myyjän ilmoittaman VIN-koodin oikeellisuudesta.

Raportoinnissa käytettävistä kansainvälisistä tiedonlähteistä (datan lähteet) johtuen, emme takaa, että raportoinnin tiedot ovat aina ajantasaiset tai jokaisen ajoneuvon kohdalla yhtä laajat. Raportoitavan tiedon määrä voi vaihdella esimerkiksi maakohtaisten käytäntöjen vuoksi (kaikki maat eivät julkaise samaa määrää tietoa; forcemajeure). Samaa vaihtelua voi olla myös ajoneuvojen valmistajien välillä.

Käyttäjä vastaa itse raportin tietojen perusteella tekemistään päätöksistä, jotka koskevat esimerkiksi ajoneuvon ostamista tai ostamatta jättämistä. Raportissa esitetyt tiedot eivät siis ole suosituksia ostaa, eikä niitä tule myöskään tulkita esim. tarjoukseksi tai muuksi vaatimukseksi eikä toimintaohjeiksi.

Käyttäjä ei saa myydä tai muutoin käyttää raporttia kaupan kohteena (suorasti tai epäsuorasti).

Kuntotarkastus™ palvelun sisältö

Se että olemme laatineet ajoneuvosta Kuntotarkastus™-raportin ei itsessään siirrä auton myyjän vastuita meille. Vasta jos ostat auton välityksellämme (aktivoit OSTOTURVA™ palvelun), niin otamme vastuun auton myyjänä lain vaatimalla tavalla (kuluttajasuoja).

Jos esimerkiksi olemme tehneet autosta Kuntotarkastus™-raportin ja sen jälkeen teet itse kaupat autosta myyjän kanssa, ja myöhemmin autossa ilmenee vakavia teknisiä murheita (jotka saattoivat olla piilevänä jo tarkastustilanteessa), niin näistä on vastuussa auton myyjä (emme me). Tai jos joudut huijatuksi autokaupoissa tai päädyt ostamaan varastetun auton, josta olemme tehneet Kuntotarkastus™-raportin, niin emme ole korvausvastuussa rikoksen sinulle aiheuttamista menetyksistä.

Saatat löytää tarkastamastamme ajoneuvosta vaurioita tai merkkejä ajoneuvon kulumisesta, joista ei ole tehty merkintää kuntoraporttiin. Emme ole vastuussa verhoilun tai sisustuksen kulumisesta, kuten pienistä naarmuista, värimuutoksista, pienistä halkeamista tai tahroista, joiden korkeus on enintään 2,5 cm. Emme vastaa kulumisen jäljistä, joita on tullut autoon noustessa tai sieltä poistuessa tai kumitiivisteiden tai peite/koristelevyjen vaurioista. Emme ole vastuussa korjauksista, jotka maksavat sinulle alle 350 €. Tämä koskee kaikkia vahinkoja erikseen. Ja tämä koskee kaikkia teknisiä tai mekaanisia kysymyksiä, jotka olivat piileviä tarkastuksen aikana. Vahingoista, joiden korjaaminen maksaa yli 350 € ja jotka epäilemättä olivat ajoneuvossa tarkastuksen aikana ja jotka tarkastajan olisi pitänyt huomata (eivät ilmestyneet myöhemmin kuljetuksen aikana jne.). Olemme valmiita palauttamaan tarkastusmaksun, mutta rajoitamme vastuumme tarkastuksesta maksettuun enimmäismäärään.

Tilauksen saa perua ja palautamme kahden pankkipäivän sisällä siitä maksetut maksut. Jos olemme ryhtyneet toimiin, joista on jo aiheutunut kuluja, niin palautamme maksettua palvelumaksua seuraavien ehtojen mukaisesti

 • VIN Historiaraportti on tuotettu, pidätämme siitä 20 € palautuksesta (sis. alv)
 • Myyjän kanssa on sovittu tarkastusajankohta, pidätämme 20 € (sis. alv)
 • Tarkastaja on jo matkalla tai saapunut tarkastuskohteeseen, pidätämme 40 % palvelumaksusta
 • Peruutus tehdään kesken tarkastuksen, pidätämme 100 % palvelumaksusta

Tekniikkaturva™ palvelun sisältö

Tekniikkaturva on vakuutusyhtiön takaama, laajennettu turva ajoneuvosi korjauskustannusten hallinnointiin. Tekniikkaturvan tarkoitus on avustaa ajoneuvosi korjauskustannuksissa, jotka aiheutuvat Tekniikkaturvaan kuuluvien komponenttien äkillisistä ja ennalta arvaamattomista rikkoutumisista. Tekniikkaturvaa ei ole tarkoitettu nostamaan ajoneuvosi arvoa vaihtamalla käytetyt osat uusiin.

Tekniikkaturvaan ei voida sisällyttää ajoneuvosi kaikkia komponentteja, tutustu siksi huolellisesti Tekniikkaturvan ehtoihin ja tarkkaan kattavuussisältöön (jotka pääset lukemaan tilausvaiheessa) sekä erilliseen kattavuussisältöön. Tutustumalla saat selkeän käsityksen mitä Tekniikkaturva kattaa ja mitä se ei kata. Erillisessä kattavuussisällössä on selkeästi lueteltu komponentit, jotka kuuluvat kattavuuteen. Jos komponenttia ei ole lueteltu kattavuussisällössä, se ei kuulu kattavuuteen. Huomioi myös yleiset rajoitukset ja ehdot.

Tekniikkaturvaan ei kuulu ajoneuvon huoltaminen tai kulumisesta aiheutuneet rikkoutumiset.

Perushintaan sisältyy 1-Tason Tekniikkaturva™ joka on voimassa 12 kk / 15.000 km (siihen saakka, kun toinen näistä täyttyy). Omavastuu on 500 €. 1-Tason turva kattaa moottorin ja voimansiirron.

Perusturva on lisähintaan päivitettävissä Premium-tason turvaksi, joka kattaa auton osia kattavammin ilman omavastuuta tai kilometrirajaa.

Rikosturva™ palvelun sisältö

Rikosturva™ on tarjolla vain Suomalaisille asiakkaillemme ja se on suomalaisen vakuutusyhtiön takaama turva yksityis- ja yritysasiakkaillemme. Aiheutuneetvahingot korvataan täytenä (ei omavastuuosuutta).

Korvaamme aiheutuneen välittömän taloudellisen vahingon, joka kohtaa sinua, koska auto osoittautuu varastetuksi tai petoksella hankituksi tai autokaupassa on tapahtunut jotain muuta rikollista toimintaa, joka aiheuttaa sinulle taloudellisia menetyksiä. Tämä pitää sisällään kavallukset, petokset, väärennökset, rahanväärennökset, atk-petokset (RL 36 luku 1§ mom.), luottamusaseman väärinkäytön ja kiristyksen. Rikosturva™ kattaa lievät ja törkeät rikosten muodot, siten kuin ne määritellään Suomen rikoslaissa.

Rikosturva™ ei korvaa autoosi tapahtuvaa murtoa, luvatonta käyttöönottoa, itse aiheutettua vahinkoa, katoamista, unohtamista, ryöstöä tai menetyksiä, jotka johtuvat tahattomasta toimenpiteestä tai laiminlyönnistä.

Rikosturva™ ei korvaa tulon tai voiton menetystä, matka- tai puhelinkuluja tai muuta epäsuoraa tai välillistä vahinkoa. Välilliseksi vahingoksi katsotaan myös koron, osingon, maksun tai muun vastaavan etuuden menetys tai saamatta jääminen.

Vahingon määrän tulee olla tilintarkastajan tai vakuutusyhtiön hyväksymän muun ulkopuolisen asiantuntijan vahvistama. Ellei korvattavasta määrästäpäästä yksi­ mielisyyteen, korvataan vahinkotapahtumassa enintään tuomioistuimen vahvistama määrä.

Vahingon määrää laskettaessa otetaan huomioon arvon­lisäveroa koskevat säännökset. Veron osuutta ei makseta silloin, kun se voidaan vähentää korvauksen saajan vero­tuksessa.

Rikosturva™ korvaa oikeudenkäyntikulut tämän vaatiessa vahingonkorvausta näiden ehtojen tar­koittamaa omaisuusrikosta koskevassa oikeudenkäynnissä.

Asiakkaamme on velvollinen tekemään tapahtumasta rikosilmoituksen.

Tinkipalvelu™ palvelun sisältö

Meidän valitsemamme asiamies tinkii lopullisen kauppahinnan puolestasi. Laskutamme tingitystä osuudesta 40 % tinkiprovision (sisältäen arvonlisäveron). Sinä hyödyt 60% tingitystä osuudesta. Yleensä tämä tinkiprovisio sisällytetään muiden valitsemiesi lisäpalveluiden kanssa kauppahintaan, jolla ostat auton meiltä OSTOPALVELU™ toimeksiannon myötä.

Tinkiosuuden laskentakaava on netti-ilmoituksessa näkyvä auton pyyntihinta vähennettynä lopullisesta auton kauppahinnasta.

Jos olet valinnut tilausvaiheessa tämän palvelun, niin olet sitoutunut maksamaan provision, vaikka itse kuitenkin tämän jälkeen osallistuisitkin tinkimiseen.


Vastuumme tarkastustoiminnassa


Kokonaisvastuumme rajoittuu maksimissaan meille suoritettuihin maksuihin. Jokainen palvelu on erillinen. Tarkastusraportin virhe voi antaa sinulle mahdollisuuden saada täysi hyvitys raportista maksamastasi summasta. Toisaalta tarkastusraportin virhe ei anna sinulle oikeutta saada hyvitystä muista meille maksamistasi palveluista (esimerkiksi kuljetus- tai rekisteröintipalvelut), ellei muualla ehdoissamme ole esitetty erilaista korvausmallia (esim. kohdassa ”rahat takaisin takuu”).

Vain OSTOTURVA™ asiakkaidemme osalta vastaamme siitä, että auto (myös tuontiauto) saadaan rekisteröityä kotimaahasi. Saat joko auton rekisteröitynä ja laitettuna kilpiin tai palautamme rahasi. Minkään laatimiemme raporttien pohjalta emme ole vastuussa siitä, että toisessa maassa tarkastamamme ajoneuvon voi rekisteröidä kotimaahasi. Sinun tulee itse selvittää katsastamiseen sekä rekisteröintiin liittyvät edellytykset.

Vastuumme autovero- ja tullimaksuista


Voimme sisällyttää tuontitarjouksiimme arvioita autoverosta ja tullimaksuista. Emme ole vastuussa laskelmiemme virheistä tai niiden aiheuttamista menetyksistä. Kyseessä on vain arvio ja lopullisen päätöksen tekee viranomainen ja me emme vastaa viranomaisen päätöksestä. Asiakas on aina itse vastuussa autoveron ja tullimaksujen määrien selvittämisestä.

Vastuumme ajoneuvojen teknisistä vioista

Ostat ajoneuvon tarkastusraportin perusteella etänä. Ostamme ajoneuvon ja myymme sen sitten sinulle. Yrityksemme on näille ajoneuvoille luotettava käytettyjen autojen jälleenmyyjänä Suomessa. Turvaamme 100% koko kaupan. Saat ajoneuvon ja se on rekisteröity kotimaahasi tai saat rahasi takaisin.

Sinun on maksettava ajoneuvo ja kaikki palvelumme, ennen kuin toimitamme ajoneuvon sinulle. Joissakin maissa tämä koskee myös valtion perimiä rekisteröintimaksuja ja veroja, jotka keräämme.

Useimmiten myymme ajoneuvoja vain Tekniikkaturva™ palvelulla (takuunomainen vakuutustuote). Jos sinulla on teknisiä ongelmia, suosittelemme ottamaan yhteyttä Tekniikkaturvan™ tarjoavaan vakuutusyhtiöön (yhteystiedot ja ohjeet ilmoitetaan sinulle kauppakirjan liitteessä) maksun selvittämiseksi.

Vastuumme virheistä rajoittuu ajoneuvon eri osien oletettuun elinkaareen.

 • Moottori 300000 km
 • Vaihteisto ja vaihteisto 200000 km
 • Muut päälaitteet (käynnistin, laturi, ilmastointilaite) 150000 km
 • Elektroniikka, 4 vuotta


Sinun vastuullasi on huoltaa ajoneuvoa tekemällä huollot valmistajan ohjeiden mukaisessa aikataulussa.

Jos ajoneuvossa on ongelmia, ota heti yhteyttä meihin. Opastamme sinut paikkaan, jossa ongelma voidaan korjata.

InspectWise ei ole vastuussa huollon puutteesta, pienen vian korjaamisesta tai ajoneuvon väärästä käytöstä johtuvista virheistä. InspectWise ei ole vastuussa asiakkaan aiheuttamista ylimääräisistä vahingoista ajoneuvon käytössä sen jälkeen, kun pieni vika tai vian aiheuttama ylimääräinen ääni olisi pitänyt havaita.

Jokaisessa ajoneuvossa on käytössä kuluvia osia. InspectWise ei ole vastuussa näistä kuluvista osista, esimerkiksi: hiukkassuodatin, jarrut, kytkin, iskunvaimentimet, laakerit, nivelet ja akku. Listaus ei ole tyhjentävä vaan autossa voi olla myös muita kuin listalla mainittuja kuluvia osia.

InspectWise-palveluiden käytön estäminen ja tilisi irtisanominen


Pidätämme oikeuden keskeyttää tai lopettaa pääsysi palveluihin tai poistaa tilisi, jos jokin näistä asioista tapahtuu:
- Rikot olennaisesti tai toistuvasti näitä ehtoja
- Meitä vaaditaan noudattamaan lakisääteisiä vaatimuksia tai tuomioistuimen päätöstä
- Uskomme, että käyttäytymisesi aiheuttaa vahinkoa tai vastuuta käyttäjälle, kolmannelle osapuolelle tai InspectWise-sovellukselle - esimerkiksi hakkeroimalla, tietojenkalastelulla, häirinnällä, roskapostilla, harhaan johtamalla muita tai keräät sinulle kuulumatonta sisältöä
- Tietysti voit itse aina lopettaa palvelujemme käytön milloin tahansa.


14 päivän palautusoikeus


Tämä osio koskee ajoneuvoja, jotka ostat OSTOTURVA™ palvelulla. Yksityisasiakkaille EU:ssa annamme 14 päivän oikeuden palauttaa ostamansa ajoneuvo etäkaupan ohjeistusten mukaisesti. Seuraavia ehtoja sovelletaan tilanteessa, jossa yksityinen EU-kansalainen on ostanut ajoneuvon InspectWise Oy:ltä näkemättä itse ajoneuvoa (tarkastusraporttimme perusteella) ja ajoneuvo on sen jälkeen rekisteröity mihin tahansa EU-maahan. Yksityisasiakkailla on oikeus palauttaa ajoneuvo, vaikka siinä ei ole mitään vikaa. Nämä ehdot eivät päde, jos asiakas on nähnyt ajoneuvon jossakin virallisessa toimipisteessämme ennen kuin päätti ostaa sen.

Palautus voidaan tehdä, jos nämä ehdot täyttyvät:
- Ajoneuvo ostettiin 100% yksityiseen käyttöön (ei myyntiin, taksiajoon, kilpailukäyttöön, kaupalliseen käyttöön jne.).
- Asiakas on yhteydessä meihin ennen palautuksen tekemistä.
- Asiakas palauttaa ajoneuvon siihen paikkaan, josta se hänelle luovutettiin. Jos auto toimitettiin kotiisi, niin sinun pitää mahdollistaa auton pois noutaminen vuorokauden sisällä klo 7 – 22 välisenä aikana.
- Asiakas ei ole ajanut ajoneuvolla yli 30 km. Etämyynnissä meidän on annettava asiakkaalle mahdollisuus testata ajoneuvoa kuten hän voisi tehdä ostaessaan samanlaisen ajoneuvon jälleenmyyjältä. Mielestämme 30 km ajomatka vastaa koeajoa autoliikkeessä.
- Asiakas on valmis korvaamaan arvonalentumisen jokaisesta ajetusta kilometristä (laskentakaava kilometrihinnalle on auton kokonaishinta/100.000 eli esimerkiksi 20.000 € maksaneen auton arvonalentuma on 0,20 € / km).
- Kun aktivoit OSTOTURVAN™ onkauppa tehty aina kansainvälisen kauppakamarin (ICC) toimitusehdollaEXW (Ex Works, alkuperäisessä myyntipaikassa ja asiakkaan on itse järjestettävä nouto ja kuljetus). Tämä pätee myös, jos päätät ostaa kuljetuspalvelumme. Ostat ajoneuvon alkuperäisestä sijainnistaan. Siksi emme koskaan palauta autojen kuljetuksien maksuja.
- Emme palauta tarkastuskuluja (maksettua TOTAALITURVA™ palvelua), rekisteröintimaksuja tai muita ajoneuvon toimitukseen liittyviä viranomaismaksuja.
- Jos ajoneuvo myytiin rahoituksella, pankki saattaa periä maksuja peruuttamisesta. Asiakas vastaa kaikista maksuista, joita pankki veloittaa rahoituksen purkamisesta.
- Ajoneuvo on palautettava täsmälleen samassa kunnossa kuin se myytiin. Siivous- tai korjausmaksut vähennetään hyvityksestä.
- Asiakkaan on varmistettava, että hän palauttaa kaiken, mitä hän sai ajoneuvon mukana, esimerkiksi: rekisteröintiasiakirjat, käyttöoppaat, huoltovihkon, toisen sarjan renkaita, latausjohdot, avaimet jne.Näiden puuttuessa veloitetaan korvaavien esineiden hankinta todellisten kulujen mukaan.
- Ajoneuvo tarkastetaan yhdessä asiakkaan kanssa, kun se palautetaan.

- Asiakkaan pitää auton lisäksi antaa myös varmenne tai allekirjoitettu rekisteriotteen 2.-osa, jolla omistajuus voidaan siirtää takaisin meille.
- Maksu palautetaan kahden viikon kuluessa.

Vahingonkorvaus 14 päivän palautusoikeuden väärinkäytöksestä

Jos todistettavasti auton myyjä ja ostaja ovat keskinäisellä sopimuksella käyttäneet Ostoturva™ palveluamme ja siihen kuuluvaa 14 päivän palautusoikeutta saadakseen itselleen taloudellista hyötyä ja samalla aiheuttaneet taloudellista tappiota InspectWise Oy:lle, niin kaupan molemmat osapuolet (auton myyjä ja ostaja) ovat velvoitetut maksamaan vahingonkorvausta InspectWise Oy:lle. Tällainen tilanne olisi esimerkiksi se, että auton myyjä on sopinut ostajan kanssa autokaupoista, jotka jo ennen kaupan tekemistä on sovittu nopeasti peruttavaksi, jotta myyjä saisi autostaan haluamansa hinnan nopeasti (ostajan saaman palautuksen kautta).

Lunastaessaan kaupasta palautuneen auton, saa InspectWise Oy valita parhaaksi katsomansa tavan auton myymiseksi. InspectWise Oy:n tappioksi lasketaan myyjälle palautettu summa sekä myynnistä aiheutuneet muut kulut (auton siistiminen ja myyntikuntoon saattaminen maksavat 300 €), josta vähennetään auton myynnistä saatu summa.

Vahingonkorvaus on yllä mainitulla kaavalla laskettu tappio kolminkertaisena. InspectWise yrittää periä puolta vahingonkorvauksesta molemmilta kaupan osapuolilta (ostaja ja myyjä), mutta jos perintä epäonnistuu, niin koko vahingonkorvauksen summa voidaan periä yksin toiselta kaupan osapuolelta (ostajalta tai myyjältä). Vahingonkorvaus erääntyy 14 päivän kuluttua siitä, kun InspectWise Oy on esittänyt vahingonkorvausvaatimuksen ja todisteet vilpillisestä palvelumme hyväksikäyttämisestä. Myöhästyneeseen maksuun sovelletaan suurinta lain sallimaa viivästyskorkoa. Tarvittaessa olemme valmiit hakemaan oikeuden päätöksen saatavamme laillisuuden varmistamiseksi.

Jos epäilemme yllä kuvailtua vilpillistä toimintaa, niin pidätämme oikeuden olla maksamatta peruutuksesta normaalisti ostajalle maksettavaa täyttää palautushintaa, kunnes ostaja ja myyjät ovat voineet kiistatta todistaa syyttömyytensä vilpilliseen menettelyyn. Palautamme ostajalle hänen palauttamansa auton edelleen myynnistä (myyntitavan valitsemme itse) saatavan hinnan heti vähennettynä 300 € myynnin yleiskululla (puhdistus, myyntikuvat ja mainostaminen). Loppuosa palautetaan, jos ostaja ja myyjä voivat kiistatta todistaa syyttömyytensä. Jos taas myyjä ja ostaja ovat syyllistyneet todistettavasti vilpilliseen toimintaan (saamme esim. rikosilmoituksen kautta poliisilta tilisiirroista ostajan ja myyjän välillä tai isoista käteisnostoista), niin pidämme kiinni oikeudestamme laskuttaa edellä määritelty vahingonkorvaus. Tässä tapauksessa vahingonkorvauksen laskennan pohjana käytettävä tappio on laskennallinen (koska palautusta ei ole ehditty tehdä täytenä).


Erimielisyydet


Mahdollisista vakavista vaatimuksista vastaa toimitusjohtaja Tomi Rantanen (puh. 044 3677 990 etunimi@inspectwise.net). Haluamme aina ratkaista asiat neuvottelemalla kanssasi. Jos emme pääse neuvotteluihin keskenämme, suosittelemme ottamaan yhteyttä Suomen kuluttajaneuvontaan. Tai EU: n paikallisiin kuluttajaviranomaisiin.


Tietoja näistä ehdoista


Nämä ehdot kuvaavat sinun ja InspectWisen välistä suhdetta. Ne eivät luo laillisia oikeuksia muille ihmisille tai organisaatioille, vaikka muut hyötyisivätkin myös toiminnasta näillä ehdoilla.

Haluamme tehdä näistä ehdoista helposti ymmärrettäviä, joten olemme käyttäneet esimerkkejä palveluistamme. Kaikki mainitut palvelut eivät kuitenkaan välttämättä ole käytettävissä maassasi. Jos käy ilmi, että tietty ehto ei ole pätevä tai täytäntöönpanokelpoinen, se ei vaikuta muihin ehtoihin.

Jos et noudata näitä ehtoja emmekä ryhdy toimiin heti, se ei tarkoita, että luovumme mahdollisista oikeuksistamme, kuten oikeustoimista tulevaisuudessa. Voimme päivittää nämä ehdot (1) vastaamaan palvelumme tai liiketoimintamme muutoksia - esimerkiksi lisäämällä uusia palveluita, ominaisuuksia, tekniikoita, hinnoittelua tai etuja (tai poistamalla vanhat) (2) laillisten, (3) väärinkäytösten tai haittojen estämiseksi.

Jos muutamme olennaisesti näitä ehtoja tai palvelukohtaisia ​​lisäehtoja, annamme sinulle kohtuullisen ennakkoilmoituksen ja mahdollisuuden tarkistaa muutokset, paitsi (1) kun käynnistämme uuden palvelun tai ominaisuuden, tai (2) kiireellisissä tilanteissa , kuten jatkuvan väärinkäytön estäminen tai vastaaminen lakisääteisiin vaatimuksiin. Voit myös lopettaa yhteistyön kanssamme milloin tahansa sulkemalla InspectWise-tilisi.

InspectWise ei ole vastuussa mistään muista menetyksistä, lukuun ottamatta tässä osassa kuvattuja oikeuksia ja vastuita (ongelmien tai erimielisyyksien sattuessa).

Maksupalvelutarjoaja


Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä palvelun toimittajaan (InspectWise Oy).

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com


 

Verkkopalvelumme käyttöehdot

Tervetuloa Auto-Saksasta.fi palveluun!

Kiitos, että käytät tuotteitamme ja palveluitamme (”Palvelut”). Palvelut tarjoaa InspectWise Oy (”IW”), jonka osoite on Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsnki.
Käyttämällä Palveluitamme hyväksyt nämä Palveluehdot. Tutustuthan ehtoihin huolellisesti.
Tarjoamme hyvin monenlaisia Palveluita, joten lisäehdot tai täydentävät tuotevaatimukset (kuten ikärajat) voivat joskus tulla sovellettavaksi. Lisäehdot ovat saatavilla niitä koskevien Palveluiden yhteydessä, ja ne muodostavat osan IW:n ja kyseisten Palveluiden käyttäjän välisestä sopimuksesta.

Palveluiden käyttö

Sinun on noudatettava Palveluissa mahdollisesti saatavilla olevia käytäntöjä.

Älä väärinkäytä Palveluita. Älä esimerkiksi yritä puuttua Palveluiden toimintaan tai yritä käyttää niitä muulla tavalla kuin tarjoamallamme käyttöliittymällä ja antamiemme ohjeiden mukaisesti. Sinulla on oikeus käyttää Palveluita vain lain, mukaan lukien sovellettavat vientirajoitukset, sallimalla tavalla. Voimme keskeyttää tai lopettaa Palveluiden tarjoamisen, ellet noudata ehtojamme ja käytäntöjämme tai tutkiessamme väärinkäyttöepäilyä.

Käyttäessäsi Palveluita sinulle ei siirry Palveluiden tai käyttämäsi sisällön immateriaalioikeuksia. Voit käyttää Palveluiden sisältöä vain sisällön omistajan luvalla tai lain muuten salliessa. Nämä Palveluehdot eivät myönnä sinulle oikeutta käyttää mitään Palveluissa käytettyjä brändejä tai logoja. Älä poista, peitä tai muuta mitään Palveluissa tai niiden yhteydessä näytettäviä oikeudellisia ilmoituksia.

Palveluissamme esitetään sisältöä, jota IW ei omista. Tällaisesta sisällöstä on vastuussa yksin se taho, joka on asettanut sen saataville. Voimme tarkastaa sisällön määrittääksemme, rikkooko se lakia tai käytäntöjämme. Voimme poistaa tai kieltäytyä esittämästä sisältöä, jonka uskomme rikkovan lakia tai käytäntöjämme. Älä kuitenkaan oleta, että että tarkastamme Palveluiden sisällön, sillä emme välttämättä tee niin.

Sinulle saatetaan lähettää Palveluiden käytön yhteydessä palveluilmoituksia, ylläpitoon liittyviä viestejä ja muita tietoja. Voit kieltäytyä vastaanottamasta jatkossa osan tällaisista yhteydenotoista.

IW-tilisi

IW-tiliä saatetaan tarvita joidenkin Palveluiden käyttämiseksi. Voit luoda oman ST-tilin sivuillamme.

Jos havaitset, että tiliäsi tai salasanaasi on käytetty luvatta, ota välittömästi meihin yhteyttä.

Tietosuoja ja tekijänoikeus

IW tietosuojakäytännöissä kerrotaan, kuinka käsittelemme henkilötietojasi ja suojaamme yksityisyyttäsi käyttäessäsi Palveluita. Käyttämällä Palveluita hyväksyt, että SIWvoi käyttää henkilötietojasi tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti.

Palveluiden muokkaaminen ja poistaminen

Muutamme ja parannamme Palveluita jatkuvasti. Voimme lisätä tai poistaa toimintoja tai ominaisuuksia sekä lopettaa Palvelun tarjoamisen toistaiseksi tai kokonaan.

Voit lopettaa Palveluiden käyttämisen milloin tahansa, vaikka pitäisimmekin sinut mielellämme IW:n sivuston käyttäjänä. Toisaalta IW voi milloin tahansa lopettaa Palveluiden tarjoamisen sinulle tai lisätä tai luoda uusia rajoituksia Palveluihin.

Näkemyksemme on, että sinun tietosi kuuluvat sinulle itsellesi ja käyttömahdollisuuksiesi turvaaminen näihin tietoihin on meille tärkeää. Jos lopetamme jonkin Palvelun tarjoamisen, annamme käyttäjille mahdollisuuksien rajoissa kohtuullisen ennakkoilmoituksen sekä mahdollisuuden noutaa tietonsa Palvelusta.

Takuita koskevat huomautukset

Palvelut tarjotaan käyttöösi kaupallisesta näkökulmasta kohtuullisten panostusten mukaisina ja toivomme, että nautit niiden käytöstä. On kuitenkin joitakin asioita, joita emme voi Palveluiden osalta luvata.

IW TAI SEN TOIMITTAJAT TAI JAKELIJAT EIVÄT TEE MITÄÄN PALVELUITA KOSKEVIA LUPAUKSIA MUUTEN KUIN NÄISSÄ EHDOISSA TAI LISÄEHDOISSA ON NIMENOMAISESTI MAINITTU. EMME ESIMERKIKSI SITOUDU MILLÄÄN TAVALLA VASTAAMAAN PALVELUIDEN SISÄLLÖSTÄ, NIIDEN TOIMINNALLISUUDESTA, LUOTETTAVUUDESTA, SAATAVUUDESTA TAI SOVELTUVUUDESTA KÄYTTÄJÄN TARPEISIIN. TARJOAMME PALVELUT ”SELLAISENAAN”.

Palveluiden käyttö liiketoiminnassa

Jos Palveluita käytetään liiketoiminnan yhteydessä, nämä Palveluehdot on hyväksyttävä myös liiketoimintaa harjoittavan oikeushenkilön nimissä. Palveluita liiketoiminnassaan käyttävä oikeushenkilö sitoutuu vastaamaan IW:n puolesta mahdollisiin IW:tä vastaan nostettuihin kanteisiin ja vaateisiin, jotka aiheutuvat tai liittyvät IW:n Palveluiden käyttöön tai näiden Palveluehtojen rikkomiseen, sekä puolustamaan kustannuksellaan IW:a ja sen konserniyhtiöitä, toimihenkilöitä, edustajia ja työntekijöitä tällaisiin kanteisiin tai vaateisiin vastattaessa, sekä vastaamaan kaikista tästä seuraavista oikeudenkäyntikuluista, asianajopalkkioista ja muista kustannuksista sekä aiheutuneista vahingoista.

Tietoja näistä Palveluehdoista

Voimme muuttaa näitä ehtoja tai palvelukohtaisia lisäehtoja esimerkiksi lainmuutoksen tai Palveluiden muuttamisen seurauksena. Suosittelemme tarkistamaan ehdot säännöllisesti. Ilmoitamme näiden ehtojen muutoksista tällä sivulla. Ilmoitamme lisäehtojen muutoksista kyseisen Palvelun yhteydessä. Muutoksia ei sovelleta takautuvasti, ja ne tulevat voimaan 14 päivän kuluttua niiden julkaisemisesta. Palveluiden uusia toimintoja koskevat tai oikeudellisista syistä tehdyt muutokset tulevat kuitenkin voimaan välittömästi. Jos et hyväksy Palvelun muuttuneita ehtoja, sinun on lopetettava kyseisen Palvelun käyttö.

Mikäli näiden ehtojen ja lisäehtojen välillä ilmenee ristiriitaisuutta, sovelletaan ensisijaisesti lisäehtoja kyseisen ristiriidan osalta.

Nämä ehdot säätelevät sinun ja IW:n välistä sopimusta. Niiden perusteella ei synny oikeuksia kolmansille osapuolille.

Vaikka emme välittömästi ryhtyisi toimiin rikkoessasi näitä ehtoja, tämä ei tarkoita sitä, että luopuisimme mistään oikeuksistamme (kuten mahdollisuudesta ryhtyä tällaisiin toimiin myöhemmin).
Mikäli ilmenee, että jotakin ehtoa ei pidetä pätevänä tai voida panna täytäntöön, tämä ei millään tavalla vaikuta muihin ehtoihin tai niiden voimassaoloon.

Lainvalintasääntöjä lukuun ottamatta kaikkiin näistä ehdoista tai Palveluista aiheutuviin tai niihin liittyviin riitoihin sovelletaan Suomen lakeja. Kaikki näistä ehdoista tai Palveluista aiheutuvat tai niihin liittyvät vaatimukset käsitellään yksinomaan Ylivieskan kärjäoikeudessa. Käyttäjä ja IW hyväksyvät kyseisten tuomioistuinten yksinomaisen tuomiovallan.

Mikäli haluat ottaa meihin yhteyttä, löydät lisätietoja yhteydenottosivultamme.

Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?