Mitä autoja kannattaa nyt tuoda

by Tomi Rantanen

Auton ensirekisteröintikuukausi ja auton co2-päästöt vaikuttavat määrättävään autoveroprosenttiin. Laatimani taulukko antaa nopeasti kokonaiskuvan edullisimmista autoista. Autoverolaskuri auttaa tutkimaan asiaa tarkemmin.

Nykyisen verolain co2-päästöihin perustuvat prosentit on lilalla viivalla. 1.4.2012 jälkeen ensirekisteröidyt autot verotetaan tämän nykyisen lain mukaisesti. Vanhempiin autoihin sovelletaan nykyistä lakia, jos auton päästöt ovat niin pienet, että nykyinen laki antaa pienemmän veroprosentin kuin ensirekisteröintivuonna voimassaollut verolaki. Siksi kaikki viivat kohtaavat toisensa jossain kohtaa. Pienipäästöisiä autoja on siis kannattavaa tuoda, on ne sitten uusia tai vanhempia.

Yleisesti autot päästävät 120-200 g/km. 

Normaalipäästöisen (alle 240 g) auton autoveroprosentti on pienin jos auto on ensirekisteröity välillä 1.1.2008 - 31.3.2009 (punainen viiva). Myös 1.4.2009 - 31.3.2012 on veroprosentti hieman nykyistä pienempi.

Jos haaveilet isopäästöistä autoa, kuten urheiluautoa tai maasturia, niin pienin autoveroprosentti on 2007 ja sitä vanhemmilla autoilla. Autovero ei ole koskaan yli 28%.

Kerromme mielellämme lisää tai teemme sinulle tarkan tarjouksen.

This article was published on Wednesday 26 November, 2014.
Current Reviews: 0

Tell a friend about this article:

  
Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?