Autoverolaskuri

Autoverolaskurimme toimii tarkemmin kuin netissä olevat muut laskurit. Tulli vertailee päästöksessään nykyisen autoverolain ja vanhojen autoverolakien antamia prosentteja. Auto verotetaan sen lain mukaan joka antaa pienemmän prosentin. Tämä laskurimme huomioi vertailun nykyiseen autoverolakiin, eikä ainoastaan listaa vanhojen lakien prosentteja. Lisäksi 2000 ja vanhemmat autot verotetaan auton painon perusteella (ei co2-päästöjen mukaan).

AUTOVEROLASKURI - LASKE HENKILÖAUTON AUTOVERO

Autoverolaskuri

Autoveron määrä

Kokonaispaino kg (2000 ja vanhemmat) = Auton omapaino + kantavuus (tietoa ei ole yleensä netti-ilmoituksissa), voit löytää tiedon Googlaamalla tai katsomalla Nettiauton ilmoituksia vastaavista autoista.
Verotusarvo = Tullin Mahti-järjestelmän antama arvo autolle tai oma arviosi auton myyntihinnasta Suomessa (esim -10% nettiauton edullisimmasta)
CO2-arvo g/km (2001 ja uudemmat) = Tämä tieto löytyy usein netti-ilmoituksesta. jos sitä ei löydy, niin hae Mobile.de:stä samanlaisia autoja joista on ilmoitettu myös päästöt.

HUOM! Laskuri toimii vain henkilöautojen veroa laskettaessa. Pakettiautojen veroprosentti on alennettu kokonaispainon perusteella. Katso prosentin alennus Tullin taulukon viimeiseltä sivulta.
HUOM! 2003-2007 ensirekisteröidyille isopäästöisille autoille laskuri antaa pyöristetyn keskimäräisen veroprosentin 28%. Jos auto löytyy tästä taulukosta, niin sillä on oma autoveroprosenttinsa joka voi heittää muutamia prosentteja. Nykyinen laki voi antaa pienien päästöjen perusteella pienemmän prosentin.
HUOM! Ennen 1.1.2003 ensirekisteröidyille isopäästöisille ja painavammille autoille laskuri antaa keskimääräisen veroprosentin 29% tai 30%. Jos auto löytyy tästä taulukosta, niin sillä on vanhan lain perusteella oma autoveroprosenttinsa, joka voi heittää muutamia prosentteja. Nykyinen laki voi antaa pienien päästöjen perusteella pienemmän prosentin.
HUOM! 2000 ja vanhemmat isotehoiset urheiluautot verotetaan 50% korkeammalla verolla. Näin on jos laskelmassa kw/kg (auton kokonaismassa) tulos on enemmän kuin 0,15.
Lisäämme myöhemmin laskuriin myös pakettiautojen ja moottoripyörien verolaskurin sekä automaation urheiluautojen veronkorotuksen laskemiseen. Toistaiseksi nämä tarkastukset (veron alennukset ja korotukset) tulee tehdä manuaalisesti.

KOKEILE AUTOMAATTISTA AUTOVEROLASKURIA MOBILE.DE AUTOILLE...

Auto-Saksasta sivustomme tarjouskoneeseen on myös sisällytetty helppotoiminen autoverolaskuri, joka auttaa sinua laskemaan tuontiauton autoveron tarkasti autoista jotka on myytävänä Mobile.de sivustolla.

1. ETSI SOPIVA AUTO

Voit käyttää Autoscout24.com sivustoa. Kun löydät sopivan auton, niin kopoi sivun url-osoite ja syötä se Auto-Saksasta.fi sivuston tarjouskoneeseen.

Tai voit käyttää Meidän tarkkaa suomenkielistä hakukonetta löytääksesi autoja Saksasta tai muista maista. Hakukone pitää sisällään kaikki Mobile.de:ssä myynnissä olevat autot.

Jos löydät auton joltain muulta sivustolta, niin pääset laskuriin etsimällä hakukoneellamme minkä tahansa auton ja jatkamalla tarjoussivulle. Voit syöttää autoverolaskuriin omat arvosi.

2. KATSO TARJOUS AUTOSTA

Katso tarjous löytämästäsi autosta klikkaamalla sivustollamme eteenpäin. Sivulla on helposti toimiva autoverolaskuri.

3. SYÖTÄ CO2-ARVO

Jos auton myyjä on ilmoittanut Mobile.de:lle auton co2-arvon, niin autoverolaskuri hakee tuon arvon automaattisesti. Voit tarkastaa arvon paikkansapitävyyden linkistä joka listaa vastaavien autojen co2-lukemia. Jos kyseisen auton myyjä on ilmoittanut saman arvon kuin muutkin, on todennäköistä että arvo on ilmoitettu oikein.

Mikäli auton myyjä ei ole ilmoittanut auton co2-arvoa niin sinun pitää syöttää arvo autoverolaskuriin. Löydät nopeasti oikean arvon autoverolaskurin lisätoiminnolla joka etsii Mobile.de:ssä myynnissä olevia autoja joiden myyjät ovat ilmoittaneet päästölukeman. Voit poimia päästöarvon tästä listasta. Autoverolaskuri listaa vain autoja jotka on samaa merkkiä, mallia, vuosimallia, tehoa, korimallia ja vuosimallia olevia.

4. ETSI VEROTUSARVO TULLIN MAHTI-JÄRJESTELMÄSTÄ TAI ARVIOI SE

Tämä on tärkein vaihe! Klikkaa autoverolaskurin linkistä Tullin mahti-järjestelmään. Jos löydät Tullin sivustolta hinnan autollesi, niin autoverolaskurin antama veroarvio on todella tarkka. Käytä arvoa kohdasta "yleinen myyntihinta".

Jos löytämäsi auto on harvinainen eikä Mahti-järjestelmä anna verotusarvoa, niin sinun pitää itse arvioida auton arvo. Tulli tarkastaa Nettiaustosta vastaavien autojen hintatason. Jos vastaavia autoja on Suomessa myynnissä niin vähennä hinnasta noin 10%. Näin saat melko hyvän arvauksen Tullin verotusarvosta.

Auton huonolla kunnolla on vain vähän merkitystä verotusarvoon. Myöskään varusteet eivät vaikuta yleensä lainkaan verotusarvoon.

5. SYÖTÄ VEROTUSARVO SIVULLEMME

Autoverolaskuri laskee nyt autoveroarvion. Lopulliset päätökset ovat olleet lähes poikkeuksetta muutaman satasen sisällä autoverolaskurimme antamasta arviosta jos auton verotusarvon on löytynyt Tullin mahtijärjestelmästä.

Jos löytämäsi auto on harvinainen eikä Mahti-järjestelmä anna verotusarvoa, niin sinun pitää itse arvioida auton arvo. Tulli tarkastaa Nettiaustosta vastaavien autojen hintatason. Jos vastaavia autoja on Suomessa myynnissä niin vähennä hinnasta noin 10%. Näin saat melko hyvän arvauksen Tullin verotusarvosta.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota yhteyttä meihin info@auto-saksasta.fi .

Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?