Tulli on verottanut liikaa suuripäästöisiä autoja

by Tomi Rantanen

Kouvolan hallinto-oikeus on tiistaina5.2.2013 antamassaan päätöksessään ilmoittanut Tullin perineen liikaa autoveroa vuodesta 2008 lähtien maahantuoduista tätä vanhemmista autoista. Oikeuden mielestä Suomen tulli on rikkonut EU lainsäädäntöä soveltaessaan autoverotusta vanhempiin suurempipäästöisiin autoihin.

Autoverotus muuttui co2-päätöihin perustuvaksi vuonna 2008. Tämän jälkeen maahantuotujen tätä vanhempien autojen autovero on lähes poikkeuksetta ollut suurempi kuin tätä ennen maahantuoduissa autoissa. Tämä koskee siis suuripäästöisiä (yleisesti yli 160 g/km) autoja jotka on ensirekisteröity vuosina 2001-2007 ja jotka on tuotu maahan vuonna 2008 tai sen jälkeen. Verot ovat nousseet huomattavasti isoissa ja isolla moottorilla varustettujen autojen kohdalla. Autojen maahantuojia ei ole siis kohdeltu tasapuolisesti. EU lainsäädännön mukaan keneltäkään ei saa periä enempää veroa, kuin jo aiemmin maahantuoduissa ajoneuvoissa on veron osuutta jäljellä.
Veroja nostettiin vielä lisää huhtikuussa 2012 ja päästöihin perustuva veroprogressio kiristyi. Näin ollen valitus kannattaa tehdä myös ennen maaliskuuta 2012 rekisteröidyistä ja maaliskuusta 2012 eteenpäin maahantuoduista yli 160 g/km co2-päästävistä autoista.
Autoveropäätöksestä voi valittaa Tulliin päätösvuotta seuraavien kolmen vuoden ajan. Vuonna 2014 voit valittaa vielä 2011 tehdyistä veropäätöksistä. Jos Kouvolan hallinto-oikeuden päätös pitää vielä korkeimmassa hallinto-oikeudessa, niin asiasta ajoissa valittaneet voivat saada myöhemmin korvauksia.
Suomen Tuontipalvelu Oy auttaa mielellään valituksen laatimisessa. Voit soittaa palvelunumeroomme 0600 984 53 (1,98 € / min). Lisätietoja sivuitamme:
Linkki hallinto-oikeuden päätöksiin:
Ja

This article was published on Wednesday 30 January, 2013.
Current Reviews: 0

Tell a friend about this article:

  
Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?