Usein kysytyt kysymykset

AUTON TUONTI SAKSASTA

Millainen auto Saksasta kannattaa ostaa?

Jos haluat uuden auton, niin kannattaa tuoda mahdollisimman pienipäästöinen auto. Pienimmät verot on plug-in hybrideissä (Audi e-tron, Volvo plug-in hybrid, MB e) tai täyssähköautoissa (esim. Tesla, BMW i3). Alle kaksi vuotta sitten rekisteröidyissä autoissa verottaja saattaa joskus laskea jokaisen lisävarusteen arvon tarkalleen ja siitä annetaan ikään ja kilometreihin perustuvia arvioita. Alle vuosi sitten rekisteröidyissä tämä tapahtuu aina ja vero jää siksi melko korkeaksi. Suosittelemme tuomaan vähintään vuoden vanhan auton (yleiset automallit) ja jos tuoda harvinaisemman auton, niin yli kaksi vuotta vanhana (jos pidät runsaista varusteista). Yleisimmin tuodaan 2-6 vuotta sitten rekisteröityjä 50 - 150 tkm ajettuja Saksalaisia premium merkkejä (MB, BMW, Audi tai Porsche). Vanhempia autoja voi myös saada edullisesti, varsinkin jos etsii vähän ajettua ja hyvin varusteltua yksilöä. Runsas tarjonta takaa myös sen, että Saksasta löytyy myös harvinaisempia merkkejä ja malleja. Joskus myös uuden auton tuominen voi tulla edullisemmaksi kuin Suomesta ostettaessa.
 
Autot verotetaan sillä prosentilla joka on ollut voimassa auton ensirekisteröintihetkelleä. Näin ollen 2007 ja vanhemmat autot ovat yleisesti aina alle 28% autoverolla. Jos haluat isopäästöisen auton, kuten Ferrarin, Porschen tai ison maasturin, niin pienin veroprosentti on 2007 vanhemmilla. CO2-perusteinen vero tuli voimaan 1.1.2008. Veroa kiristettiin 1.4.2009 ja edelleen 1.4.2012. Nämä päivämäärät kannattaa pitää mielessä kun etsit autoa joka tulisi optimaalisen pienellä autoveroprosentilla.
 
Tulli määrittelee käytetyksi yli 6 kuukautta sitten rekisteröidyn ja yli 6.000 km ajetun auton. Molemmat ehdot tulee täyttyä. Tämä käytetyn määritelmä koskee ainoastaan auton arvonlisäveroa. Uusista autoista pitää aina maksaa arvonlisävero (24%) Suomeen. Uudempia autoja voi kannattaa ostaa yrityksen nimissä jolloin sen voi ostaa EU:sta ilman arvonlisäveroa. Jos olet ostamassa uudeksi luokiteltavaa autoa yksityishenkilönä, niin kaupat tehdään ST Tuontipalvelu Oy:n nimissä. Laskiessasi auton hintaa korvaat Saksan (tai toisen EU maan) arvonlisäveron Suomen 24% verolla. Autovero on sama kuin uudessa autossa ainoastaan jos autoa ei ole vielä koskaan ensirekisteröity mihinkään maahan. Jos siis auto on ollut päivänkin rekisteröitynä Saksassa, lasketaan autovero "käytetylle autolle".
 
Runsaasti varusteltuja autoja kannattaa tuoda, koska Tullin määritellessä auton arvoa, niillä on yleensä hyvin vähän, jos lainkaan, merkitystä lopulliseen autoverotusarvoon. Näin on ainakin yli vuoden ikäisten autojen kohdalla. Alle vuosi sitten ensirekisteröidyistä autoista pitää toimittaa tullille tarkka valmistajan tulostama varusteluettelo.

 

Miten tarkka sivustonne autoverolaskuri on?

Huomaa, että laskuri antaa tarkan veroarvion vain jos myyjä on ilmoittanut oikean co2-lukeman ja sinä olet syöttänyt auton verotusarvon jonka olet löytänyt Tullin Mahti-järjestelmästä. Jos Mahti on antanut autolle hinnan, niin lopullinen vero on yleensä osunut muutaman satasen sisään sivustomme arviosta. Auton varusteilla ei ole veroon kokemuksemme mukaan juurikaan vaikutusta.

 

Onko merkkiliikkeen antama takuu voimassa myös Suomessa?

Merkkiliikkeiden myöntämät takuuajan pidennökset ovat voimassa myös Suomessa. Myös useiden merkkiliikkeiden myöntämät vaihtoautotakuut toimivat useimmiten myös Suomessa (esim Mersun Junge Stern). Vaihtoautokauppiaiden mainostamat takuut eivät toimi Suomessa. Yksityiseltä tai vaihtoautoliikkeestä ostettaessa suosittelemme Suomessa voimassa olevan lisätakuun ostamista meidän kauttamme.

 

Tinkivätkö asiamiehenne auton hinnasta?

Saksassa ei ole autokaupassa samanlaista tinkimiskulttuuria kuin Suomessa. Autoja on jatkuvasti myynnissä satoja tuhansia ja kilpailu on kovaa. Niin yksityiset kuin liikkeetkin ilmoittavat netissä usein heti viimeisen hintansa (festpreis) josta ei todellakaan olla valmiita tinkimään euroakaan. Melko yleistä on kuitenkin saada muutaman satasen alennus nettimyyntihinnasta riippumatta siitä miten kallis auto on kyseessä. Joskus voi kuitenkin onnistua suuremmankin alennuksen neuvotteleminen. Ammattiostajamme tietävät kaikki niksit joilla hintaa voidaan saada tippumaan.

Olemme kehittäneet toimintatavan jolla varmistat ammattiostajan täydellisen motivoitumisen auton hinnasta tinkimiseen kaikella ammattitaidollaan. Sinä saat 50% ja ammattiostaja 50% kaikesta auton nettimyyntihinnasta neuvotellusta hinnan alennuksesta. Olemme varmoja, että tämä toimintamalli on useimmiten sinun kannaltasi parempi kuin lupaukset koko tingityn hinnan siirtämisestä hyödyksesi. Ammattiostaja on huomattavasti motivoituneempi tinkimään, kun hän tietää myös itse hyötyvänsä käyttämästään ajasta ja tinkimistaidostaan.

 

Tarkastatteko auton mittarilukeman paikkansapitävyyden?

Asiamiehillämme on vuosien ja tuhansien autojen kokemus mittariväärennösten todentamiseen. Koko toimintahistoriamme aikana emme ole tuoneet Suomeen yhtään autoa joka olisi myöhemmin osoittautunut olevan väärällä mittarilukemalla varustettu. Saksassa pääsääntöisesti liikkeistä ostaminen on turvallista. Mittarin manipuloinnista voi saada Saksassa jopa vankilatuomion. Siksi olemme tavallista varovaisempia jos auto on historian aikana käynyt muissa EU maissa (Italia, Ranska, Puola tms). Ammattimyyjien tulee Saksassa ilmoittaa jos tietävät lukeman olevan väärä.

Joskus saattaa olla mahdollista tarkastaa merkkiliikkeestä kyseisen auton huoltohistoria. Tästä veloitamme kuitenkin lisähintaa. Saksan tietosuojalaki kieltää merkkiliikkeitä luovuttamasta näitä tietoja muille kuin auton omistajalle. Joskus voimme onnistua saamaan tiedot Suomesta.

Saksassa katsastuskonttoreilla ei ole mitään keskitettyä palvelua katsatushistorian tarkastamiseksi kuten Suomessa.

 

Laskutatteko jotain jälkikäteen?

Sitoudut maksamaan jälkikäteen kilometrikorvauksen asiamiehen ajoista. Lisäksi laskutamme mahdolliset ylimääräiset kulut ja työtunnit työstä joka ei kuulu ostopalvelumme hintaan. Tällaisia kuluja olisivat esimerkiksi auton käyttäminen huollossa Saksassa, auton tankkaaminen, varaosien tai lisävarusteiden hankinta.

Pitääkö minun etsiä sopiva auto vai etsittekö te sen minulle?

Sinä voit päättää. Sivuillamme voit joko ostaa palvelun tietyn auton ostamiseksi tai ostaa palvelun jossa me etsimme sinulle vaatimuksesi täyttävän auton.

 

Miten asiat lähtevät etenemään kun olen maksanut ostopalvelunne?

Saat sähköpostissa tilausta hoitavan asiamiehen yhteystiedot. Hän soittaa sinulle ja kertoo mitä on saanut puhelimessa selville valikoimastasi autosta. Voitte sopia lähdetäänkö sitä koeajamaan. Sovitte myös ajankohdan jolloin asiamies soittaa koeajon jälkeen ja tingittyään hinnasta. *Asiamies kertoo kaikki autosta löytämänsä puuteet. Hän käy läpi auton tarkan tarkastusprotokollan mukaisesti. Hän antaa myös oman arvionsa siitä pitääkö mittarilukema paikkansa. Puhelimessa sinä päätät ostetaanko kyseinen auto. Sen jälkeen saat ohjeet asiamieheltä auton loppuhinnan suorittamiseksi suoraan autoliikkeeseen tai yksityiseltä ostettaessa asiamiehemme kautta.

 

Mitä jos valikoimani auto ei vastaakaan odotuksiani?

Ostopalvelumme hintaan kuuluu kahden auton koeajo ja tarkastus. Yleensä puhelimessa saadaan autosta selville sen verran tietoja, että turhia käyntejä autojen luokse tehdään harvoin. Jos kuitenkin osoittautuu että ykkösvaihtoehtona pidetty auto onkin pettymys, niin maksamaasi ostopalveluun kuuluu myös toisen auton koeajo ja tarkastus. Maksat lisäksi jälkikäteen vain ajokilometrit joita asiamiehemme joutuu ajamaan. Asiamiehemme auttaa löytämään toisen vaatimuksesi täyttävän auton ja puhelimessa selvitetään mahdollisimman tarkasti auton tiedot jotta toinen tarkastus. Voit halutessasi myös vaihtaa asiamiestä, jos toinen tarkastettava auto löytyy eri asiamiehen toiminta-alueelta. Siinä tapauksessa maksat hinnastomme mukaisesti työtunnit ensimmäiselle asiamiehelle.

 

Voitteko toimittaa lisäkuvia autosta?

Useimmiten tämä onnistuu. Aina asiamiehellämme ei välttämättä ole mobiilia nettiä käytössään ja silloin kuvien lähettäminen auton vierestä ei onnistu. Jos autossa on selkeitä naarmuja ja lommoja niin näistä pyrimme toimittamaan tarkemmat kuvat.

 

Mitä jos Suomessa ilmeneekin, että auto on täysi pommi? Onko minulla kuluttajasuojaa?

Jos haluat tehdä ostokset 100% varmuudella ettei lisäkuluja auton korjauksista tule ensimmäisten vuosien aikana, niin suosittelemme, että ostat alle 10 vuotta vanhan ja alle 200 tkm ajetun auton ja ostat siihen lisähintaan Finntakuun vuodeksi. Näin varmistat että autoon ilmenevät viat korjataan Suomessa nopeasti ja ilman omavastuuta.

Me toimimme konsulttina ja apuna jotta kauppasopimus sinun ja saksalaisen auton myyjän välille syntyy. Me välitämme sinulle tietoja joita myyjä autosta antaa. Ongelmatilanteissa autamme sinua hakemaan auton myyjältä vahingonkorvausta tai kaupanpurkua. Tavoitteemme on, että autot tarkastetaan niin huolellisesti, ettei tällaiseen tilanteeseen koskaan jouduttaisi.

Me vastaamme myymistämme palveluista aina palveluiden koko hintaan saakka. Jos kiistattomasti osoittautuu, että auton kunto saapumishetkellä merkittävästi poikkeaa asiamiehen antamasta kuvauksesta tai lähettämästämme kuntoraportista, niin palautamme maksamasi ostopalvelun hinnan. Valitukset on tehtävä viikon kuluessa auton saapumisesta.

Autossa myyntihetkellä olleista piilevistä virheistä ja myyjän antamasta valheellisesta tiedosta on korvausvastuussa auton myyjä. EU alueella on voimassa yhtenevät kuluttajasuojapykälät. Autokauppiailla on 6 kk vastuu myymästään autosta. Korvausten vaatiminen on Saksasta aivan yhtä hankalaa kuin Suomessakin. Myyjät eivät mielellään ota vastuuta ja kiertävät vastuutaan mahdollisimman pitkälle. Korvauksen saaminen on usein todella hankalaa tai mahdotonta.

 

Saatteko jostain ostettua autoja edullisemmin kuin Mobile.de ilmoituksissa olevia autoja?

Pääsääntöisesti emme. Asiamiehillämme on pääsy myös isoihin vaihtoautojen huutokauppoihin. Saksassa kilpailu on niin kovaa, että vaihtoautokauppiaat, jotka ostavat autoja näistä huutokaupoista lisäävät hintaan noin 500 euroa ja myyvät autoa sitten omasta myymälästään ja ilmoittavat siitä mobile.de:stä. Ottaen huomioon miten paljon huolellisemmin voidaan tarkastaa myymälässä myynnissä olevat autot, emme lähtökohtaisesti suosittele huutokauppoja. Jos olet vaihtoautoja ammatiksesi välittävä autokauppias, niin voit kysyä meiltä palvelua jossa ostamme tietyn auton sinulle huutokaupasta, tai ostospäivää jossa lähdet itse mukaamme huutokauppaan. Kysy lisää info@auto-saksasta.fi.

Voinko lähteä Saksaan ostoksille yhdessä asiamiehenne kanssa?

Tämä saattaa olla mahdollista. Ilmoita mihin kaupunkiin saapuisit ja milloin. info@auto-saksasta.fi .

 

Saanko alennusta jos ostan kaksi tai useampia autoa kerralla?

Saat palveluistamme ja rekkarahdista 5% alennusta jos autot ostetaan samasta liikkeestä (osoitteesta) ja kuljetetaan Suomessa samaan osoitteeseen. Tiedustele tätä meiltä sähköpostissa info@auto-saksasta.fi .

 

Otatteko vaihtoautoja?

Emme ota. Pidämme toimintamme yksinkertaisena ja kustannustehokkaana. Meillä ei ole lasipalatsija, eikä edes autoliikettä. Keskitymme palvelemaan asiakkaita, jotka haluavat tuoda auton ulkomailta. Tuomme autoja maahan vain tilauksesta. Parhaimman hinnan saat myymällä autosi itse Nettiautossa. Toinen vaihtoehto on myydä auto jollekin autokaupalle, kuten Kamuxille tai kokeilla jotain netissä toimivaa autonmyyntipalvelua kuten autolle.com.

 

Mistä löydän Saksassa myynnissä olevia autoja?

Meidän sivustomme vaihtoautojen hakukoneessa on Saksan nettiauton www.mobile.de sivuston koko autotietokanta reaaliaikaisesti ja suomenkielisenä.

Saksassa myynnissä olevia uusia ja vaihtoautoja on eniten www.mobile.de sivustolla. Se on Saksalaisten nettiauto. Jos osaat kieliä, niin Mobilen oma hakukone tarjoaa sinulle eniten hakuvaihtoehtoja ja hakutulosten suodatus on helppoa suoraan tulossivulla. Sivun kielen voi vaihtaa englanniksi ylhäällä olevasta lipusta. Huomaa, että etusivullamme oleva tarjouskone toimii helposti, kun kopioit siihen Mobile.de:ssä myynnissä olevan auton www-osoitteen. 

Toinen iso vaihtoautosivusto on www.autoscaut24.eu . Sivuston kielen voit vaihtaa sivun alaosasssa (footer) olevista tekstilinkeistä. AutoScoutista löydät eniten koko Euroopassa myytäviä autoja. Palvelussa on paljon autoja Italiasta, Ranskasta, Belgiasta, Alankomaista jne. Huomaa, että meillä on asiamiehiä kaikkialla Euroopassa. Ota yhteyttä saadaksesi tarjouksen.

Yksityiset Saksalaiset ilmoittavat jonkin verran myös www.ebay.de/motors palvelussa. Sieltä voi tehdä ihan kohtuullisen hyviä löytöjä, mutta mukana on todella paljon huijausilmoituksia.

Jos et osaa englantia tai saksaa, niin voit käyttää meidän vaihtoautojen hakukonetta. Sivullamme on kaikki Saksan nettiauton Mobile.de myynnissä olevat autot ja tietokanta päivittyy reaaliajassa. Voit hakea tällä hakukoneella autoja mistä tahansa Euroopan maasta. Perustiedot on käännetty Suomeksi. Kääntääksesi auton vapaan tekstiosuuden, suosittelemme Google Translator ilmaista käännöspalvelua. Kopioi käännettävä teksti siihen (copy+paste) ja näet jonkilaisen (lue kömpelön) suomennoksen.

Voinko ostaa auton Saksasta rahoituksella teidän kauttanne?

Kyllä! Meillä on sopimukset useamman autorahoitusyhtiön kanssa. Saat rahoituksen melko varmasti jos sinun luottotietosi on puhtaat ja sinulla on työpaikka. Joskus onnistumme järjestämään rahoituksen myös jos luottotiedot eivät ole puhtaat. 

Tilausvaiheessa maksat vain 299 € tarkastupalvelun. Käsirahaksi riittää usein alle 10% auton kokonaishinnasta (auto+palvelut+autovero). 

Maksimiluottoaika on 60 kk. Helpoimmin onnistuu korkeintaan 20.000 € rahoitus. Sitä suuremmissa summissa vaaditaan yhteisvastuullinen velalllinen.

Esimerkkilaskelma

Selite Yksikkö
Kohteen arvo 25000 €
Vaihtoesineen arvo 0 €
Vaihtoesineen velka 0 €
Käsiraha 5000 €
Käteismaksut yhteensä 5000 €
Tarvittava käsiraha (10 %) 2500 €
Rahoitettava osuus 20000 €
Kuukausittainen maksuerä (sis. tilinhoitomaksun) 420,55 €
Poikkeava viimeinen erä (sis. tilinhoitomaksun) 420,65 €
Maksuerien määrä (max. 60 kk) 60 kk
Korot (Korko: 7,9% / kk) 4349,11 €
Todellinen vuosikorko 10,29 %
Perustamiskustannukset 350 €
Tilinhoitomaksut (8,9 € / kk) 534 €
Luottokustannukset yhteensä 5233,11 €
Kuluttajasuojalain mukainen luottohinta 30233,11 €

 

Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?