Tuontiauto taksiin

Taksien autoverotusta muutettiin 1. Heinäkuuta 2018 alkaen. Tarkoitus on, että taksiautojen verovähennys tai autoveron palautus poistuisi asteittain. 

Taksiautoilijana saat maksimissaan 3.000 € vähennyksen autoverosta myös tuontiautoon, jos ajoneuvo rekisteröidään viimeistään 30.6.2019. Siitä seuraavan vuoden ajan saa alennusta autoverosta 2400 €, aina 30.6.2020 saakka. Viimeinen autoveron alennus, maksimissaan 1200 €, on tarjolla vielä ennen 30.6.2022 Suomeen rekisteröidylle ajoneuvolle.

Inva- tai koulukuljetusvarusteltuun yli 7 paikkaiseen pikkubussin saa kokonaan ilman autoveroa, kunhan se on täysin uusi ja rekisteröidään heti taksiliikenteeseen Suomessa. Myös uuden auton voi tuoda itse Euroopasta taksiksi. Takuu pitää EU lakien mukaan olla voimassa koko EU alueella 2 vuoden ajan. Usein merkkiliikkeiden myöntämät extra takuut toimivat samoin Suomessa koko takuujakson ajan.

Normaaliin taksiajoon suosittelemme katsomaan Saksasta muutaman kuukauden vanhoja esittelykäytössä olevia Mersuja, Bemareita, Audeja tai VW:tä. Usein ensimmäisten kuukausien aikana uuden auton hinta tippuu eniten ja saat kuitenkin edelleen mahdollisimman suuren verohyödyn.

Lisätietoja:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/autoverotus/taksiliikenteen-muutokset/

Taksiautoja ostamme normaalin hinnoittelumme mukaan ja voit tehdä tilauksen suoraan nettisivumme kautta.

Avaa chat
Kysy minulta!
Hei!

Voisinko olla avuksi?